Syddjurs Kommune kæmper med overvægt: Marianne Kirkegaard (V) vil tage kampen op

Folkesundheden i Syddjurs Kommune har en negativ udvikling. Og specielt i antallet af overvægtige borgere, er der sket en stigning. Byrådsmedlem Marianne Kirkegaard (V) erkender, at der er et problem med overvægt og livsstilssygdomme i kommunen. Derfor vil hun tage kampen op og forbedre kommunens tilbud.

Af Emil Prehn

I Syddjurs Kommune er andelen af moderat eller svært overvægtige 54.2%. Dette fremgår af Den Nationale Sundhedsprofil, der er udformet af Sundhedsstyrelsen og Syddansk Universitet. 

”Jeg var faktisk ikke klar over disse tal. Men det er klart, at der skal skydes fra flere steder for at komme det her problem til livs. Vi skal starte med at forebygge helt fra fødslen,” udtaler Marianne Kirkegaard (V), byrådsmedlem og næstformand i Sundheds-, Ældre- og Socialudvalget i Syddjurs Kommune.

Marianne Kirkegaard (V), vil tage kampen op mod livsstilssygdomme i Syddjurs Kommune. FOTO: Emil Prehn.

Gratis sundhedstilbud

I Syddjurs Kommune er der mange forskellige gratis tilbud, der skal bidrage til bedre sundhed i kommunen. Et af disse er et vægttabstilbud, der lige nu har plads til 60 personer per forløb. Til sammenligning er der knapt 6000 svært overvægtige i Syddjurs Kommune. Men er der overhovedet en efterspørgsel på disse gratis tilbud?

Ifølge Pernille Rask, der er fysioterapeut på vægttabstilbuddet, havde dette specifikke tilbud 55 på venteliste i 2019. 

Dette vil byrådsmedlem Marianne Kirkegaard (V) gøre noget ved. 

”At der er en venteliste og derved efterspørgsel blandt befolkning betyder, at jeg vil tage det med mig tilbage politisk og drøfte, om vi skal booste tilbuddet og antallet af pladser på disse tilbud”, udtaler Marianne Kirkegaard (V).

Med sundheden i fokus

”Vægttabstilbuddet varer 10 måneder. Her er der løbende delmål, der skal opnås, for at deltagerne kan få lov til at fortsætte. Og der er faktisk ganske få, der falder fra. Programmet er altså en rimelig stor succes, men der er ikke pladser nok,” siger Pernille Rask. 

Marianne Kirkegaard (V) vil tage ønsket om øget kapacitet på vægttabstilbuddet med til næste møde i Sundheds-, Ældre- og Socialudvalget. For hvis der er større efterspørgsel end pladser, giver det kun mening at prioritere dette ifølge Marianne Kirkegaard (V). 

”Jeg synes, at det er meget interessant, at der er så stor efterspørgsel på disse tilbud. Vi skal have løftet disse tilbud op til et højere niveau. Vi er på vej til at revidere vores sundhedspolitik, og her synes jeg, at det er oplagt at tage disse tal med,” siger Marianne Kirkegaard (V).

I nedenstående video fortæller Marianne Kirkegaard, hvad hun vil gøre for at forbedre sundheden i Syddjurs Kommune:

emaupr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *